Планинка Пролом вода Пролом Баня Джаволя Варош

Активна почивкаХотелите и околностите на Луковска Баня предлагат многобройни възможности за активна почивка и възстановяване. Покритите и открити басейни с термална вода в двата хотела може да се използват през цялата година. Също така, на Ваше разположение са спортните терени (за малък футбол, баскетбол, волейбол, тенис) и балон-залата с професионална настилка.

Службата за активна почивка в Луковска Баня ежедневно организира упражнения на открито и разходки по “пътеките на здравето“ в околностите на банята, сред природата и покрай културно-историческите знаменитости. Отделни пътеки са приспособени и за велосипедисти. Пътеките са с различна дължина и трудност, така че са отбелязани според степента на трудността им.

През зимните месеци можете да се наслаждавате на зимните спортове – имате на разположение ски-пътеки със ски лифт с дължина 300 м.

През цялата година се провеждат музикални вечери, Етно коктейли, с участия на културно-творчески дружества, гостувания на театри, поетични вечери, изложби и други културно-забавни вечери.