Planinka Prolom voda Prolom Banja Đavolja Varoš

IzletiZa goste hotela se više puta nedeljno organizuju izleti u pratnji banjskog vodiča do lokaliteta u njenoj bližoj i daljoj okolini:

Crkva Sv. Đorđa u Lukovskoj Banji:
Crkva Sv. Đorđa se nalazi na kamenom visu iznad banje, na visini od 875 m, odakle se pruža izuzetan pogled na celu kotlinu. Do crkve se može doći kraćom i strmom stazom dužine 900 m (za sportiste i mlađe rekreativce) ili dužom stazom dužine 2400 m. Postoji mogućnost organizovanja prevoza do crkve.

Crkva Sv. Mine u Štavi:
U 6 km udaljenom selu Štava nalazi se crkva Sv. Mine iz 16. veka. Izgrađena je od tesanog kamena i pokrivena kamenim pločama. Posebnu kulturnu vrednost ove crkve predstavljaju očuvane freske.

Prolom Banja:
Prolom Banja je udaljena 58 km od Lukovske Banje. Nadaleko je poznata, pre svega, po svojoj lekovitoj Prolom vodi, jedinstvenog mineralnog sastava, koja pomaže u lečenju bolesti bubrega, bolesti organa za varenje, kožnih bolesti, bolesti perifernih krvnih sudova i vanzglobnog reumatizma. U blizini hotelskog kompleksa se nalazi i pogon za flaširanje Prolom vode. Hotelska služba rekreacije organizuje celodnevne izlete sa ručkom u hotelu Radan u Prolom Banji.

Đavolja Varoš:
Lokalitet Đavolja Varoš je udaljen 65 km od Lukovske Banje. Pod zaštitom je države kao Spomenik prirode I kategorije i istovremeno je jedini predstavnik Srbije u izboru za "7 svetskih čuda prirode". Hotel organizuje celodnevne izlete do ovog lokaliteta sa ručkom u Prolom Banji.

Crkve iz XII veka u Kuršumliji:
U Kuršumliji, udaljenoj 36 km, nalaze se prve zadužbine Stefana Nemanje iz 12. veka: Crkva Sv. Nikole i Crkva Sv. Bogorodice. Izlet obuhvata obilazak pomenutih crkava i upoznavanje sa prošlošću i znamenitostima grada.

Neolitsko nalazište Pločnik
Neolitsko nalazište Pločnik je udaljeno 48 km od Lukovske Banje. Naselje staro 7500 godina predstavlja bogato nalazište artefakata iz neolitskog doba, kada su na ovom lokalitetu postojale prve topionice bakra na svetu. Na lokalitetu se može videti rekonstruisano seosko naselje iz tog perioda. U blizini nalazišta se nalaze i ostaci Rimskih termi.

Nacionalni park Kopaonik
Nacionalni park Kopaonik je udaljen 60 km od Lukovske Banje. Izlet se organizuje u pratnji banjskog vodiča, uz obilazak Turističkog centra Kopaonik. Fakultativno: vožnja žičarom do Pančićevog vrha.