Планинка Пролом вода Пролом Бања Ѓаволја Варош

СпортЛуковска бања во текот на целата година овозможува одлични услови за подготовки на спортски екипи. Надморската височина од 681 m е идеална за физички подготовки, a термалната вода за релаксација на мускулите и целиот организам по напорниот тренинг.

Спортска хала
Спортската балон хала со професионална подлога (Gerflor) се наоѓа во непосредна близина на обата хотела.

Надворешни терени
Терен за мали спортови: мал фудбал, кошарка, ракомет, одбојка, тенис (бетон).

Базени
Спортистите можат да го користат затворениот базен со термална вода во хотелот Копаоник, затворениот Џакузи базен во хотелот Јелак, отворените базени со топла вода пред хотелите Копаоник и Јелак.

Патеки за рекреација ("Патеки на здравјето")

Меморијален Тениски камп Јелена Генчиќ
Во Луковска бања секоја година се одржува Тениски камп, што уште во 2010. го основа првиот тренер на Новак Ѓоковиќ, госпоѓа Јелена Генчиќ. Во кампот престојуваат тенисери на возраст од 9 до 14 години од целиот свет.