Planinka Prolom voda Prolom Banja Đavolja Varoš

Wellness tretmaniWellness centar Lukovske Banje predstavlja ekskluzivni kompleks u kome se na prirodan način postiže balans tela, uma i duha. Sva blagotvorna svojstva mineralnih voda, pare i toplote su u službi Vašeg uživanja, opuštanja i oslobađanja od svakodnevnog stresa.

U prijatnom ambijentu Wellness centra na raspolaganju su Vam:

Slana soba (Haloterapija) - se zasniva se na doziranom boravku u prostoru izgrađenom od kamene soli, koji ima lekovitu mikroklimu prirodnih slanih pećina. Vazduh je zasićen najfinijim česticama soli sa brojnim mikroelementima koji pozitivno utiču na ljudski organizam, tako da se proporučuje ne samo osobama sa zdravstvenim problemima, već i zdravim osobama i sportistima za relaksaciju. Boravak u slanoj sobi pozitivno utiče na popravljanje raspoloženja, otklanjanje glavobolje, jačanje imuniteta, disanje i rad srca.

Tepidarijum – je prostor sa klupama zagrejanim od 37°C do 39°C, približno temperaturi tela. Tako se postiže da telo odaje onoliko toplote koliko i primi. Istovremeno, krvni sudovi se usled toplote šire, čime se poboljšava protok krvi i samim tim jača imunitet. Ležeći na toplim klupama opuštaju se mišići kao i nervni sistem, a organizam vraća u prirodni balans. Tepidarijum se preporučuje kao priprema pred boravak u parno kupatilo.

Parno kupatilo - ili hamam je tretman u vrućem zatvorenom prostoru parom koja podstiče znojenje i oslobađa telesne toksine. Pravilno uživanje traje između 10 i 20 minuta, nakon kojeg sledi tuširanje mlakom do hladnom vodom kako bi se telo stimulisalo.

Sauna - U sauni se koristi veoma visoka temperatura kako bi se opustili mišići i izazvalo obilno znojenje i izbacivanje toksina. Boravak u sauni stimuliše prirodne procese zaceljivanja u organizmu i smanjuje bolove u zglobovima i mišićima. Dobrobiti za korisnike sauna su višestruke, a efekat koji se postiže je fizički i psihički. Boravak u sauni pospešuje lučenje serotonina (hormona sreće) ostvarujući tako psihofizički balans čitavog organizma.

Đakuzi bazen i kada - se koriste za opuštanje mišića, protiv ukočenosti i za relaksaciju. Uz pomoć toplote i pritiska ostvaruje se sinergijski efekat, tako da mlazevi vode tretirajući određene delove tela pružaju maksimalni učinak u opuštanju.