Планинка Пролом вода Пролом Баня Джаволя Варош

Wellness процедуриWellness центърът в Луковска Баня представлява представителен комплекс, в който по естествен начин се постига баланс между тялото, ума и духа. Всички благотворни свойства на минералната вода, парата и топлината са с цел за Вашето удоволствие, за отпускане и освобождаване от всекидневния стрес.

В приятното обкръжение на Wellness центъра на Ваше разположение са:

Солената стая (Халотерапия) – основава се на дозирано прекарване в помещението изградено от каменна сол, която има лековития микроклимат на природните солени пещери. Въздухът е наситен с най-финни честици сол с многобройни микроелементи, които положително влияят на човешкия организъм, така че се препоръчва не само за лица със здравословни проблеми, а и на здрави хора и спортисти с цел релаксиране. Пребиваването в солената стая добре влияе върху разположението, премахването на главоболието, засилването на имунитета, на дишането и сърдечната дейност.

Тепидариумът - е място със скамейки загряти от 37°C до 39°C, приблизително до температуратата на тялото. По този начин тялото излъчва толкова топлина, колкото и приема. Същевременно, кръвоносните съдове вследствие на топлината се разширяват, с кето се подобрява протока на кръвта и по този начин се засилва имунитета. Лежейки на топлите пейки мускулите се отпускат, както и нервната система, а организма се връща към естествения си баланс. Тепидариумът се препоръчва като подготовка преди преминаването и престоя в парната баня.

Парна баня – или „хамам“ е процедура в горещо затворено помещение, което предизвиква изпотяване и освобождаване от токсините в тялото. Правилното използване продължава между 10 и 20 минути, след което следва душ с хладка вода, така че тялото да се стимулира.

Сауна – В сауната се използва много висока температура за да се отпуснат мускулите и да се предизвика обилно изпотяване и отделяне на токсините. Престоя в сауната стимулира естествените процеси за лекуване на организма и намалява болките в ставите и мускулите. Положителните ефекти за пациентите от ползването на сауната са многобройни, а крайната цел, която се постига е физическо и психическо подобряване на здравето. Престоят в сауната ускорява отделянето на серотонин (хоромонът на щастието), осъществяваики по този начин психофизическия баланс на целия организъм.

Джакузи байсен и вана – използват се за отпускане на мускулите, срещу вкочанеността и за релаксация. С помощта на топлината и натиска се осъществява синергиен ефект, така че водните струи третирайки опроделени части на тялото, имат максимален ефект при отпускането.